Framtidens konst är spännande konst

Oavsett om du är ett fan av konst eller inte så tycker jag det är spännande att berätta om hur konsten utvecklas och kommer att se ut i framtiden. Jag kanske har svårt att berätta exakt hur den kommer att se ut men jag tycker oavsett det är kul att spåna och försöka spå vad som komma skall. Tavlor har ju varit med oss långt bak i historien och man kan kanske tycka att vi inte kommit någon vart när det gäller konstformer, men oj. Det har vi minst sagt.

Jag berättade för mina barn om när jag för första gången var på konstmuseum. Då var det en utställning av en lokal konstnär som hade ställt ut hela sin serie konst. Det var totalt tre tavlor. Tre tavlor är ju ingenting tyckte mina barn, och det stämmer väl bra. Idag ser det väldigt annorlunda ut och jag tycker det är så himla kul att se förändringen av konst över tid.

Digital konst

Numera finns bland annat konsten mycket digitalt vilket den inte alls gjort innan. Vi kan spendera tid på hemsidor för att se på konst istället för att ta sig till en konstnärs galleri och se vad dem har haft för sig. Mina barn kan till och med idag visa mig tavlor på nätet som jag aldrig sett förut och vi ser dessutom tekniker i olika former som blandas. Jag älskar det.

Jag gillar när saker blir till nytänkande, när man behöver vara kreativ för att skapa nya perspektiv på något vi i många århundranden har sysslat med. Att låta mina barn vara en del av detta och bestämma konstens framtid är mäktigt. Som den konstfantast jag är så är jag helt enkelt glad för att kunna föra gammal konst vidare men ännu gladare över att få se den nya konsten ta fart.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.