Fritidsjacka för dam

Att inhandla en fritidsjacka för dam är inte alltid så himla lätt om man inte riktigt vet vad man ska satsa på när det gäller användbarhet kontra pris och kvalitet. Det bästa du kan göra är att fundera på vad du ska ha jackan till, vad den ska utsättas för när det gäller yttre påverkan samt om det ska vara en fodrad fritidsjacka eller en skaljacka som du istället väljer att bygga på inifrån för att hålla värmen. En fodrad fritidsjacka är perfekt under årets kallaste dagar, men mindre skön att ha på sig under årets varmaste dagar.

Skaljacka som fritidsjacka

Själv är jag väldigt förtjust i skaljackor som du i princip kan använda året runt, kanske inte de allra kallaste dagarna (beroende på vart du bor) men ändå en väldigt massa andra dagar på året. Det praktiska med just skaljackan är att du själv bestämmer hur varm du ska vara. Nu är ju detta lite beroende på hur du rör dig, om du till exempel är ute och vandrar eller promenerar i god fart, så måste du räkna med att det kommer att bli svettigt när du får upp ångan. Det är då du bör klä dig efter lager-på-lager principen där du anpassar tröjorna under jackan efter vad det är du ska göra.

Fodrad fritidsjacka

Om du kanske bara är ute och promenerar lite sakta några kilometer åt gången så kan du behöva klä på dig lite mer när det är kallt och då kommer du nog att uppskatta en fodrad fritidsjacka. Fördelen med den fodrade varianten är att du inte behöver komma upp i någon ansträngning för att hålla dig varm. Men om du går fort så kommer du förmodligen att bli väldigt varm i en fodrad fritidsjacka. Men smaken är som baken, delad, och alla har olika förväntan och krav på sina fritidsjackor.