Volvo tillbehör räddar dagen

Jag älskar både säkerhet i mitt hem så väl som i de bilar jag kör. Jag gillar att köra mycket bil, min favorit bil att köra är min Volvo 740. Någon som i stort sett är helt tvärt om är min sambo som mer gillar andra typer av fordon, dvs rida häst ute i naturen. Det är inte lika många säkerhetsanordningar men säkerligen en härlig upplevelse.

Jag trodde hon skulle vara på strålade humör även denna gång när hon entrade dörren,  men icke. Det visade sig att när hon hade ridit färdigt och skulle transportera hästen så gick Volvon  sönder efter bara knappt 1 mils körning. Tydligen hade ett hjullager gått sönder på bilen och att hitta Volvo tillbehör var inte lätt mitt ute i ingenstans. Min telefon hade laddat ur så mig fick hon inte tag på, utan en snäll bonde 1 km därifrån hade efter en lång stund kommit till undsättning. Lyckligtvis så låg en verkstad inte långt därifrån så sambon backade ut hästen ur hästtransporten och tog sig ytterligare en ritt medans den snälla bonden begav sig till verkstaden med Volvon. Medmänsklighet när den är som bäst!

45 minuter senare var bonden tillbaka och då var hjullagret, en navkåpa och även någon annan del som jag nu inte minns vad det var bytt. Det kunde ha gått mycket sämre än vad det gjorde och lyckligtvis finns det snälla medmänniskor både här och där. Vad kalaset kostade vet jag inte men jag vill rikta ett stort tack till Jörgen som bonden hette, samt verkstaden i byn som fixade bilen  både snabbt och smidigt. Vår häst tackar också som fick ytterligare en timmes ridning ute i skog och mark.